Vi tilbyder

Vi tilbyder alle interesserede et besøg på Høgdal.

Vi åbner dørene for forudbestilte gruppebesøg.

Besøgene kan afvikles på hverdage i dagtimerne mellem kl. 8.30- 14.00 - Desuden tilbyder vi, at de kan afvikles mandag-torsdag fra kl. 16.00-18.30.

 

SÆRTILBUD TIL KOMMUNESKOLERNE I SILKEBORG-

Gratis besøg + 20,- i støtte til transport – Vi har mulighed for at modtage 2 klasser af gangen. Læs mere om vores tilbud her.

 

For øvrige er:

Prisen for et ca. 2,5 timers besøg er 1.500,-

Prisen for et ca. 2,5 timers besøg for institutioner og forældrerådsarrangementer 1.000,-

 

Der  afholdes der en række offentlige arrangementer, som vil blive annonceret i dagspressen og på denne hjemmeside- se under “Det sker”

 

 

Vi har åbent for besøgende fra 1. weekend i maj til 2. weekend i oktober.

 

Stedet har interesse for alle aldersgrupper, hvad enten der er tale om:

 

  • Daginstitutioner, der kan opleve hvordan livet blev livet på landet i gamle dage, dyrene og tumle sig i den spændende natur. Besøgenes indhold aftaler vi på forhånd, men kan f.eks. indeholde en rundtur, hvor vi går på opdagelse i gamledag og hvor vi snakker om det spændende stedet. Vi kan slå reb, hvorefter vi kan “trække tov”. Vi kan lave forskellige aktiviteter i det gamle huggehus. Der kan tændes op i brændekmfuret, hvis man ønsker at stege flæsk, lave pandekager eller noget helt andet. Så skal vores husdyr naturligvis fodres og vi får en god snak om dem.  Vi kan arrangere gammeldags børnelege, hvor vi kan drage nytte både af gårdmiljøet og den helt unikke natur. Desuden kan vi lave forskellige aktiviteter der passer til årstiden, eks. høste med le, afholde en lille majfest eller andet. Til besøgene kan der tilknyttes en naturvejleder, hvor børne f.eks. kan lærer, hvordan folkene på stedet har gjort brug af naturen, finde de mange spiselige urter og lære om skovene og dyrelivet.  Kontakt os og vi aftaler forløbenes indhold.

 

  • Folkeskoleelever kan her lære om livet på landet i gamle dage, og lære om husdyrene og forskellige produktionsmetoder. De vil også kunne udforske den helt specielle natur, hvor der findes blandet skov, mose, eng og et velbevaret overdrev. Her findes et meget rig plante og dyreliv. Desuden kan eleverne deltage i det det nyudviklede kulturhistoriske løb- hvor vi gør brug af QR-koder. Forløbene aftales på forhånd.

 

  • Forældrerådsarrangementer, hvor alle aldersgrupper kan få glæde af stedet – her kan man nyde sin medbragte aftensmad i det den flotte natur- evt. i overstuen, såfremt vejret ikke lige er med os. Vi kan arrangere gammeldags børnelege, eller andre aktiviteter fra gamle dage, en naturvandring eller andet. Forløbet aftales på forhånd.

 

  • Seniorgrupper vil her kunne få en helt speciel oplevelse. Her er der virkelig mulig høre de sjove og spændende historier der er knyttet til stedet. Man kan glædes ved at gense ”et sted”, med en række gamle effekter, redskaber, møbler og huskeråd, som man troede ikke længere eksisterede. Der vil være mulig for at nyde sin mad i fri eller i overstuen, hvis det bliver dårligt vejr. Forløbene indhold aftales på forhånd.

 

  • Firmaer for en helt enestående mulighed for at lave en anderledes firmaudflugt – med gode historier, leg, naturvandringer m.m. Firmaer har også mulighed for at leje stedet til forskellige dagsarrangementer – ring og få en snak, så tilrettelægger vi besøgende så passer til jeres ønsker og behov. Der kan tilknyttes en naturvejleder i forbindelse med besøget.

 

  • Specialarrangementer, hvad enten det drejer sig om afholdelse af jubilæum, en børnefødselsdag, en frivilligudflugt eller noget helt andet – skal I blot ringe, så aftaler vi besøgets indhold.

 

  • I løbet af 2013 vil naturvejledere fra Naturstyrelsen Søhøjlandet afholde en række arrangementer på stedet. her bruges de helt unikke naturområder omkring stedet, hvor vi f.eks. finder stedet spiselige urter, går på opdagelse i de ekstensivt drevet skove, eller finder krydderurter til snapsen. Det færdige program kommer senere

 

  • Offentlige arrangementer. I løbet af sommerhalvåret arrangeres en række offentlige arrangementer, som hovedsageligt afholdeldes af Høgdals Venner. Her kan være tale om Majfest, Høstdag m.m.m. Følg med i dagspressen og under Det sker

Comments are closed.

NYHEDER

09.04.2014

Høgdal på Facebook

Høgdal Salten Skov

"Hvad man i ungdommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer" (8 Foto) ... se merese mindre

Besøg fra Fuglemosen, hvor vi havde en rar og hyggelig formiddag. Snakken gik, kaffen og den medbragte mad blev nydt og så var vi på rundtur! Her kom minderne frem, både de sjove, men også dem der drejede sig om hårdt arbejde.

3 timer siden

Se mere på Facebook
Høgdal Salten Skov

Nu har Carl-Anker meddelt at spillemændene er klar, Leif har meldt at hestene er strigler og vognen er klar, Anders har sagt at han er klar i huggehuset, Kirsten er klar ved tøjet og slyngstokke og en række andre gæve folk kommer og sætter gang i de gamle børnelege- Og det er nu på lørdag kl. 13.00 det sker! OG I kan starte dagen i Silkeborg kl. 11.00, hvor I så kan sejle derud... Læs programmet - Og vi glæder os til I kommer! ... se merese mindre

1 dag siden

Se mere på Facebook
Høgdal Salten Skov

En flok herlige seniorer! (6 Foto) ... se merese mindre

Fra Brædstrup senior og idræt var i dag på besøg! De tog en vandretur ud på overdrevet fra morgenstunden, hvorefter de samles på Høgdal og hørte om stedets historie - det fik både smil, latter og alvoren frem... Der kom et par småbyger, men her var en flok mennesker som kunne nyde det danske vejr, som det nu en gang er! Dagen blev bl.a. rigtig god fordi Bodil, som altid, troppede op fra morgenstunden og gjorde klar til besøget, hyggede om gæsterne undervejs, og hun var selvfølgelig også med til at rydde op... så vi er klar til besøg igen i morgen!

2 dage siden

Se mere på Facebook

09.04.2014

P8230048Nyt tilbud til folkeskolerne

Lær uden det gør ondt!                                           

30.03.2014

IMG_2407Vi ønsker heden tilbage på Høgdal