Vi tilbyder

Book et besøg på Høgdal!

Vi har åbent i dagtimerne på hverdage, undtagen torsdag. (fra d. 9. maj til 9. okt.) Bookning kan ske her eller på 30 24 14 93 (indtal evt. en besked) Prisen for et gruppebesøg på ca. 2,5 timers  er 1.500,- Prisen for et ca. 2,5 timers besøg for institutioner og skoler er 1.000,- Særpris for institutioner og skoler i Silkeborg Kommune er 500,-   Der  afholdes  en række offentlige arrangementer, samt gratis rundvisninger, som vil blive annonceret i dagspressen og på denne hjemmeside- se under Det sker   Stedet har interesse for alle aldersgrupper, hvad enten der er tale om:

 

Skoler:

opp3Dagen igennem vil eleverne blive ført tilbage i tiden via et styret rollespil udviklet til stedet. Herved får eleverne et levende indblik i forholdene på sådan et for ca. 100 år siden.

op12 Desuden har eleverne mulighed for at deltage i et kulturhistorisk QR-løb og får derved et kendskab til, hvordan folkene gennem tiden har udnyttet naturen omring Høgdal.

I QR- løbet er der indlagt 9 poster som kan ses her:

Birk

Fyrsvamp

Stendige

Syre

Lergrav

Lysesiv

Brønden

Bøg

Kristorn

 

op5Besøget afsluttes med forskellige aktiviteter og lege.

Vi forventer at lærere og pædagoger deltager aktivt i besøget.

Besøgets endelige indhold aftales på forhånd.

 

 

 

Børnehaver :

Her får børnene mulighed for at gå på opdagelse i gamle dage.Oscar og Oscar

Undervejs klares de daglige gøremål, så som fodring af dyrene, træsnitning, rebslagning, vask m.m.

Besøget afsluttet med gamle børnelege og med tumling i den skønne natur.Hoegdal_04

Vi forventer at pædagogerne deltager aktivt i besøget.

 

 

 

 

Seniorgrupper:

op7Vil her kunne få en helt speciel oplevelse. Her er der virkelig mulig høre de sjove og spændende historier der er knyttet til stedet. Man kan glædes ved at gense ”et sted”, med en række gamle effekter, redskaber, møbler og huskeråd, som man troede ikke længere eksisterede. Det vil være muligt attirsdagrundvis1 nyde sin medbragte mad i det fri eller i overstuen, (plads til ca. 30)

Forløbenes indhold aftales på forhånd.

 

 

 

 

Specialarrangementer:

op1Hvad enten det drejer sig om afholdelse af jubilæum, en personaletur, en frivilligudflugt, foreningsudflugt og lign.

Er et besøg på Høgdal en helt speciel oplevelse.

Undervejs vil I gennem fortællinger og ved selvsyn opleve hvordan leveforholdene har været på stedet.

Det vil være muligt atop8 nyde sin medbragte mad i det fri eller i overstuen, (plads til ca. 30)  Forløbenes indhold aftales på forhånd.

 

 

 

 

Forlæng et besøg med en overnatning i vores shelter.

IMGP7178For besøgende (max 30 personer) er det muligt i forlængelse af et besøg på Høgdal at trække sig ud i den skønne natur, hvor man kan overnatte i shelterne.

Man kan for 200 kr. leje båludstyr, så der kan koges suppe, bages pandekager m.m.

IMGP7182Shelterne er ikke offentligt tilgængelige, og må kun anvendes i forbindelse med arrangementer og besøg på Høgdal.

Bookning af et besøg med efterfølgende overnatning kan ske på Hanne.Buch@Silkeborg.dk eller på 30 24 14 93 (Indtalt evt. en besked)

 

 

 

 

Comments are closed.

NYHEDER

Høgdal på Facebook

Så blev alt vores udklædningstøj bragt hjem for vinteren - og vil i den forbindelse høre om der er nogen, som ønsker at forære os noget "gammelt tøj/stof" helst af uld eller hør, så vi kan få syet lidt mere til næste år - ja, så tager vi imod det med kyshånd.
Henvendelse kan ske på min mail: Hanne.Buch@Silkeborg.dk
... se merese mindre

20 timer siden  ·  

Se mere på Facebook

En skøn afslutning på en skøn sæson på Høgdal.
Trods det noget triste vejer kom der rigtig mange gæster, hvor ungerne sammen med forældre og bedsteforældre hyggede sig i huggehuset, uldvækstedet, med dyrene og fik en tur hestevognen. De fik også lært at presse æbler. Mange fik en snak om æbler sammen med de æblekyndige folk der var her på dagen.
Niels fra Svostrup Kro stod sammen med "damerne i køkkenet" for at der blev lavet forskellige smagsprøver på gamle æbleretter... en rigtig god dag, hvor alle de frivillige igen bidrog på alle fronter. Vi lukker nu ned for vinteren, som vi bruger på planlægningen af næste sæson
... se merese mindre

4 dage siden  ·  

Se mere på Facebook

Kom med til Æbledag på Høgdal i morgen lørdag d, 22 okt. kl. 13.
Man kan få presset sine medbragte æble, få smagsprøver på æbleretter og en snak med æblekyndige folk. Der vil være aktiviteter i huggehuset og uldværkstedet og hestevognen køre en tur i den skønne efterårsskov.
Vi glæder os til I kommer på Høgdal, Høgdalvej 4, Them
... se merese mindre

5 dage siden  ·  

Se mere på Facebook