Vi tilbyder

Vi tilbyder alle interesserede et besøg på Høgdal.

Vi åbner dørene for forudbestilte gruppebesøg.

Besøgene kan afvikles på hverdage i dagtimerne mellem kl. 8.30- 14.00 - Desuden tilbyder vi, at de kan afvikles mandag-torsdag fra kl. 16.00-18.30.

 

SÆRTILBUD TIL KOMMUNESKOLERNE I SILKEBORG-

Gratis besøg + 20,- i støtte til transport – Vi har mulighed for at modtage 2 klasser af gangen. Læs mere om vores tilbud her.

 

For øvrige er:

Prisen for et ca. 2,5 timers besøg er 1.500,-

Prisen for et ca. 2,5 timers besøg for institutioner og forældrerådsarrangementer 1.000,-

 

Der  afholdes der en række offentlige arrangementer, som vil blive annonceret i dagspressen og på denne hjemmeside- se under “Det sker”

 

 

Vi har åbent for besøgende fra 1. weekend i maj til 2. weekend i oktober.

 

Stedet har interesse for alle aldersgrupper, hvad enten der er tale om:

 

  • Daginstitutioner, der kan opleve hvordan livet blev livet på landet i gamle dage, dyrene og tumle sig i den spændende natur. Besøgenes indhold aftaler vi på forhånd, men kan f.eks. indeholde en rundtur, hvor vi går på opdagelse i gamledag og hvor vi snakker om det spændende stedet. Vi kan slå reb, hvorefter vi kan “trække tov”. Vi kan lave forskellige aktiviteter i det gamle huggehus. Der kan tændes op i brændekmfuret, hvis man ønsker at stege flæsk, lave pandekager eller noget helt andet. Så skal vores husdyr naturligvis fodres og vi får en god snak om dem.  Vi kan arrangere gammeldags børnelege, hvor vi kan drage nytte både af gårdmiljøet og den helt unikke natur. Desuden kan vi lave forskellige aktiviteter der passer til årstiden, eks. høste med le, afholde en lille majfest eller andet. Til besøgene kan der tilknyttes en naturvejleder, hvor børne f.eks. kan lærer, hvordan folkene på stedet har gjort brug af naturen, finde de mange spiselige urter og lære om skovene og dyrelivet.  Kontakt os og vi aftaler forløbenes indhold.

 

  • Folkeskoleelever kan her lære om livet på landet i gamle dage, og lære om husdyrene og forskellige produktionsmetoder. De vil også kunne udforske den helt specielle natur, hvor der findes blandet skov, mose, eng og et velbevaret overdrev. Her findes et meget rig plante og dyreliv. Desuden kan eleverne deltage i det det nyudviklede kulturhistoriske løb- hvor vi gør brug af QR-koder. Forløbene aftales på forhånd.

 

  • Forældrerådsarrangementer, hvor alle aldersgrupper kan få glæde af stedet – her kan man nyde sin medbragte aftensmad i det den flotte natur- evt. i overstuen, såfremt vejret ikke lige er med os. Vi kan arrangere gammeldags børnelege, eller andre aktiviteter fra gamle dage, en naturvandring eller andet. Forløbet aftales på forhånd.

 

  • Seniorgrupper vil her kunne få en helt speciel oplevelse. Her er der virkelig mulig høre de sjove og spændende historier der er knyttet til stedet. Man kan glædes ved at gense ”et sted”, med en række gamle effekter, redskaber, møbler og huskeråd, som man troede ikke længere eksisterede. Der vil være mulig for at nyde sin mad i fri eller i overstuen, hvis det bliver dårligt vejr. Forløbene indhold aftales på forhånd.

 

  • Firmaer for en helt enestående mulighed for at lave en anderledes firmaudflugt – med gode historier, leg, naturvandringer m.m. Firmaer har også mulighed for at leje stedet til forskellige dagsarrangementer – ring og få en snak, så tilrettelægger vi besøgende så passer til jeres ønsker og behov. Der kan tilknyttes en naturvejleder i forbindelse med besøget.

 

  • Specialarrangementer, hvad enten det drejer sig om afholdelse af jubilæum, en børnefødselsdag, en frivilligudflugt eller noget helt andet – skal I blot ringe, så aftaler vi besøgets indhold.

 

  • I løbet af 2013 vil naturvejledere fra Naturstyrelsen Søhøjlandet afholde en række arrangementer på stedet. her bruges de helt unikke naturområder omkring stedet, hvor vi f.eks. finder stedet spiselige urter, går på opdagelse i de ekstensivt drevet skove, eller finder krydderurter til snapsen. Det færdige program kommer senere

 

  • Offentlige arrangementer. I løbet af sommerhalvåret arrangeres en række offentlige arrangementer, som hovedsageligt afholdeldes af Høgdals Venner. Her kan være tale om Majfest, Høstdag m.m.m. Følg med i dagspressen og under Det sker

Comments are closed.

NYHEDER

09.04.2014

Høgdal på Facebook

Høgdal Salten Skov

ÅBNINGSTIDER: Folk efterlyser vores åbningstider så her er de: Vi har åbent for bookede besøg på hverdage fra 8.30-14.00 (eks. for skoler, foreninger, daginstitutioner, plejecentre m.fl) samt fra mandag til torsdag fra 16.00-18.30 (eks til forældreråds- arrangementer og andre "aften-gruppebesøg") Og hvis I har lyst til at afholde en børnefødselsdag en eftermiddag. så finder vi også ud af det! Booking sker på Hanne@Hogdal.dk eller på 30 24 14 93 Der er åbent for offentlighederne ved vores lørdagsarrangementer, hvor vi starter d. 10 maj med majfesten, se vores forårsprogram på www.Hogdal.dk Og her på Høgdal tilbyder vi noget helt særligt: Nemlig GRATIS Rundvisninger! Det gælder for enkelt personer og op til mindre grupper på 5 personer, hver tirsdag fra d. 14 maj og frem til 8 okt. ikke nok med det i juli måned vil der også være gratis rundvisninger hver torsdag fra 14.00 til 16.00. Håber I vil tage godt i mod et eller flere af disse tilbud - og vi glæder os til at se jer på Høgdal i løbet af 2014! ... se merese mindre

12 timer siden

Se mere på Facebook
Høgdal Salten Skov

Familietur til Høgdal. Daginstitutionerne er lukket grundet påsken. Det giver bedste og oldeforældre en kærkommen lejlighed til samvær med børnene. På Høgdal og i den omkringliggende naturen er der rige udfoldelsesmuligheder. (4 Foto) ... se merese mindre

2 dage siden

Se mere på Facebook
Høgdal Salten Skov

Et Foraarstegn "mere" på Høgdal. I det mest pragtfulde foraarsvejr blev der i går sat 12 stk. Simmentaler - kødkvæg ud på overdrevet ved Høgdal. (2 Foto) ... se merese mindre

2 dage siden

Se mere på Facebook

09.04.2014

P8230048Nyt tilbud til folkeskolerne

Lær uden det gør ondt!                                           

30.03.2014

IMG_2407Vi ønsker heden tilbage på Høgdal