Store vandsalamander på Høgdal.

Skrevet af Jan Kjærgård

 

I sidste uge var jeg på Høgdal og rundt i skoven med en børnehave. Herlig tur, vi så på den gamle brønd, balancerede over dybe sumpe på en væltet træstamme, lugtede og smagte på naturen og fandt spor efter både ræv og egern.

Undervejs vendte vi naturligvis også døde træstykker i skovbunden og under en af disse lå to stor vandsalamander. Det var lidt af et fund, stor vandsalamander er ikke ligefrem almindelig så behørigt med fugtede fingre blev de samlet op og undersøgt nærmere. Det var to unge hunner, måske knap kønsmodne endnu, men næste år!

Stor vandsalamander er næsten sort med kraftig farvet gul bug med sorte pletter. Det er en typisk advarselsfarve. Jeg har da også set at salamandre nogle gange vrider sig omkring så advarslen kommer frem, og huden er da også helt vortet af små slimkirtler der udskiller en giftig slim.

At det er alvorligt ment oplevede jeg her. Efter at have studeret dyrene og sat dem pæn ud igen gik vi videre, og uden nærmere overvejelser har jeg senere gnedet mig i øjnene.

Det skulle jeg ikke have gjort! Det sved i øjnene så jeg knap kun en holde dem åbne og først da jeg kom til vand og kunne vaske både fingre og øjne flere gange lindrede det lidt.

Flot var dyrene, men lad det være en lære: ikke gnide sig i øjnene efter at have rørt ved en stor vandsalamander! 

 

Comments are closed.

NYHEDER

09.04.2014

Høgdal på Facebook

Gedekiddene trives. (3 Foto) ... se merese mindre

Deres færden følges tæt af Sippe, mens de øvrige dyr nyder solens stråler.

5 dage siden  ·  

2 gedekid! (3 Foto) ... se merese mindre

I er velkommen til at komme ned og se dem- stalddøren er åben. Men husk at hverken ""mor-ged" eller kiddene må fodres. Og hønsene bryder sig ikke meget om sne, så de opholder sig også inde.

1 uge siden  ·  

Så kom der sne. (4 Foto) ... se merese mindre

Og der kom så meget, at I godt kan kælken med:

2 uger siden  ·  

09.04.2014

P8230048Nyt tilbud til folkeskolerne

Lær uden det gør ondt!                                           

30.03.2014

IMG_2407Vi ønsker heden tilbage på Høgdal