Store vandsalamander på Høgdal.

Skrevet af Jan Kjærgård

 

I sidste uge var jeg på Høgdal og rundt i skoven med en børnehave. Herlig tur, vi så på den gamle brønd, balancerede over dybe sumpe på en væltet træstamme, lugtede og smagte på naturen og fandt spor efter både ræv og egern.

Undervejs vendte vi naturligvis også døde træstykker i skovbunden og under en af disse lå to stor vandsalamander. Det var lidt af et fund, stor vandsalamander er ikke ligefrem almindelig så behørigt med fugtede fingre blev de samlet op og undersøgt nærmere. Det var to unge hunner, måske knap kønsmodne endnu, men næste år!

Stor vandsalamander er næsten sort med kraftig farvet gul bug med sorte pletter. Det er en typisk advarselsfarve. Jeg har da også set at salamandre nogle gange vrider sig omkring så advarslen kommer frem, og huden er da også helt vortet af små slimkirtler der udskiller en giftig slim.

At det er alvorligt ment oplevede jeg her. Efter at have studeret dyrene og sat dem pæn ud igen gik vi videre, og uden nærmere overvejelser har jeg senere gnedet mig i øjnene.

Det skulle jeg ikke have gjort! Det sved i øjnene så jeg knap kun en holde dem åbne og først da jeg kom til vand og kunne vaske både fingre og øjne flere gange lindrede det lidt.

Flot var dyrene, men lad det være en lære: ikke gnide sig i øjnene efter at have rørt ved en stor vandsalamander! 

 

Comments are closed.

NYHEDER

09.04.2014

Høgdal på Facebook

Høgdal Salten Skov

Jan er glad - for ikke færre et to stk mistelten titter nu frem på æbletræet i haven- deres blade er endnu så små- at de er svære at få øje på - men de er der! Kom selv forbi og se efter. ... se merese mindre

2 dage siden

Se mere på Facebook
Høgdal Salten Skov

Nu er fårene ankommet. (4 Foto) ... se merese mindre

Og tak til Helene fordi vi må låne dem, og ikke kun have glæde af dem til hverdag, men også d. 24 maj- hvor de "lægger uld til"- for her holder vi Ulddag- hvor vi følger uldens gang fra klipning til strikning af et par sokker!

2 dage siden

Se mere på Facebook
Høgdal Salten Skov

ÅBNINGSTIDER: Folk efterlyser vores åbningstider så her er de: Vi har åbent for bookede besøg på hverdage fra 8.30-14.00 (eks. for skoler, foreninger, daginstitutioner, plejecentre m.fl) samt fra mandag til torsdag fra 16.00-18.30 (eks til forældreråds- arrangementer og andre "aften-gruppebesøg") Og hvis I har lyst til at afholde en børnefødselsdag en eftermiddag. så finder vi også ud af det! Booking sker på Hanne@Hogdal.dk eller på 30 24 14 93 Der er åbent for offentlighederne ved vores lørdagsarrangementer, hvor vi starter d. 10 maj med majfesten, se vores forårsprogram på www.Hogdal.dk Og her på Høgdal tilbyder vi noget helt særligt: Nemlig GRATIS Rundvisninger! Det gælder for enkelt personer og op til mindre grupper på 5 personer, hver tirsdag fra d. 14 maj og frem til 8 okt. ikke nok med det i juli måned vil der også være gratis rundvisninger hver torsdag fra 14.00 til 16.00. Håber I vil tage godt i mod et eller flere af disse tilbud - og vi glæder os til at se jer på Høgdal i løbet af 2014! ... se merese mindre

5 dage siden

Se mere på Facebook

09.04.2014

P8230048Nyt tilbud til folkeskolerne

Lær uden det gør ondt!                                           

30.03.2014

IMG_2407Vi ønsker heden tilbage på Høgdal