Store vandsalamander på Høgdal.

Skrevet af Jan Kjærgård

 

I sidste uge var jeg på Høgdal og rundt i skoven med en børnehave. Herlig tur, vi så på den gamle brønd, balancerede over dybe sumpe på en væltet træstamme, lugtede og smagte på naturen og fandt spor efter både ræv og egern.

Undervejs vendte vi naturligvis også døde træstykker i skovbunden og under en af disse lå to stor vandsalamander. Det var lidt af et fund, stor vandsalamander er ikke ligefrem almindelig så behørigt med fugtede fingre blev de samlet op og undersøgt nærmere. Det var to unge hunner, måske knap kønsmodne endnu, men næste år!

Stor vandsalamander er næsten sort med kraftig farvet gul bug med sorte pletter. Det er en typisk advarselsfarve. Jeg har da også set at salamandre nogle gange vrider sig omkring så advarslen kommer frem, og huden er da også helt vortet af små slimkirtler der udskiller en giftig slim.

At det er alvorligt ment oplevede jeg her. Efter at have studeret dyrene og sat dem pæn ud igen gik vi videre, og uden nærmere overvejelser har jeg senere gnedet mig i øjnene.

Det skulle jeg ikke have gjort! Det sved i øjnene så jeg knap kun en holde dem åbne og først da jeg kom til vand og kunne vaske både fingre og øjne flere gange lindrede det lidt.

Flot var dyrene, men lad det være en lære: ikke gnide sig i øjnene efter at have rørt ved en stor vandsalamander! 

 

Comments are closed.

NYHEDER

09.04.2014

Høgdal på Facebook

Høgdal Salten Skov

Skolebesøg fra Gjessø! (5 Foto) ... se merese mindre

Eleverne befandt sig pludselig i gamle dage - og en hel familie skulle både have mad, varmen og et sted at bo...men de klarede den! Derefter var der gang i en masse aktiviteter og ungerne nøjedes ikke med at gå på stylter, nej de hoppede på stylter.

1 dag siden

Se mere på Facebook
Høgdal Salten Skov

4. Årgang fra Balle Skole... (7 Foto) ... se merese mindre

Havde en herlig dag, hvor de nød at være ude - Og så kan alt jo "gå" - det endte faktisk med at drengene kom til at holde af grønkål! Anna-Lise hjalp til, hvor hun ud over oprydningen stod for slyngstokke m.m. Håber vi igen får mulighed for at ¨få besøg af de dejlige unger!

3 dage siden

Se mere på Facebook
Høgdal Salten Skov

Skovbuens ældste børn... (4 Foto) ... se merese mindre

var i dag på besøg. Det var rigtigt godt - og ungerne fulgte bare med "i gamle dage". Da vi havde fået "lavet" et åbent ildsted i det gamle hus, gik snakke så om, hvad man kunne lave på sådan et. Og svaret kom hurtigt. "Skumfidusser"

4 dage siden

Se mere på Facebook

09.04.2014

P8230048Nyt tilbud til folkeskolerne

Lær uden det gør ondt!                                           

30.03.2014

IMG_2407Vi ønsker heden tilbage på Høgdal